Προέλευση: Το λεμονόχορτο, γνωστό και ως Σέρεχ, είναι ένα τροπικό φυτό από τη Νοτιοανατολική Ασία με έντονο άρωμα και γεύση εσπεριδοειδών. Το βότανο είναι ευρέως διαδεδομένο στην ινδονησιακή, ταϊλανδέζικη, σουρινάμικη και βιετναμέζικη κουζίνα. Αυτή η σκόνη λεμονόχορτου προέρχεται από την Αίγυπτο. Χρήση: Το λεμονόχορτο (Cymbopogon citratus) χρησιμοποιείται συχνά σε σούπες και κάρυ, αλλά ταιριάζει επίσης πολύ καλά με πουλερικά, μοσχάρι και ψάρι. Έχει μια φρέσκια-ξινή γεύση που προσθέτει βάθος σε πικάντικα ή γλυκά πιάτα. Με την ξήρανση και την άλεση των στελεχών του φυτού προκύπτει μια μαλακή, πράσινη σκόνη. Η αλεσμένη σκόνη λεμονόχορτου είναι πιο συμπυκνωμένη και έχει πιο έντονη γεύση από το φρέσκο λεμονόχορτο, οπότε να είστε προσεκτικοί με την ποσότητα της σκόνης και προσθέστε την προσεκτικά στο πιάτο σας. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε τσάι από λεμονόχορτο. Στην Κουρασάο, αυτό το τσάι πίνεται εδώ και δεκαετίες. Επιπλέον, αναζωογονεί απίστευτα την αναπνοή!
Προέλευση: Ο λαχανόφυλλο είναι ένα φύλλο φυτό που μπορεί να καλλιεργηθεί σε όλους τους τύπους εδάφους και είναι ένα τυπικό χειμερινό λαχανικό στις Κάτω Χώρες. Ο λαχανόφυλλο είναι απόγονος του άγριου λάχανου. Πιθανώς προέρχεται από τη Μικρά Ασία και μεταφέρθηκε στην Ευρώπη από νομάδες γύρω στο 600 π.Χ. Ήδη το 1661, ο λαχανόφυλλο εμφανίζεται ως πιάτο σε ολλανδικά βιβλία μαγειρικής. Επεξεργασία σε σκόνη: Ο φρέσκος λαχανόφυλλο αποξηραίνεται και στη συνέχεια αλέθεται σε σκόνη λαχανόφυλλου. Κατά τη διαδικασία αυτή, τα θρεπτικά συστατικά διατηρούνται πλήρως. Διατροφικές αξίες και χρήση: Ο λαχανόφυλλο περιέχει φυτικές ίνες και θείο, που προάγουν την πέψη, αντιοξειδωτικά και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Είναι επίσης πλούσιος σε σίδηρο, ασβέστιο και πολλές βιταμίνες A, K και C. 100 γραμμάρια λαχανόφυλλου περιέχουν 100 χιλιοστόγραμμα βιταμίνης C. Ο λαχανόφυλλο μπορεί επομένως να χαρακτηριστεί δικαίως ως superfood. Η σκόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή ενός λαχανικού smoothie.
Χαρακτηριστικά του Μανιταριού Τουρκικής Ουράς
Το μανιτάρι τουρκικής ουράς (Trametes versicolor) είναι ένα μανιτάρι και είναι πολύ κοινός ετήσιος σαπρόφυτος (τρέφεται με νεκρό ξύλο) σε κομμένα δέντρα και κλαδιά φυλλοβόλων δέντρων. Επιπλέον, μπορεί μερικές φορές να βρεθεί σε έλατα. Αναπτύσσεται σε ομάδες και έχει λευκή άκρη με διαφορετικές χρωματικές ζώνες: καστανό κόκκινο, γκρι, μαυρισμένο, λευκό και μπεζ. Τα στιβαρά, φτερωτά καπέλα του μανιταριού είναι 3-8 εκ. σε μέγεθος και συνήθως δεν είναι πιο παχιά από 2 χιλιοστά.
Επεξεργασία σε Σκόνη Μανιταριού Τουρκικής Ουράς
Το μανιτάρι τουρκικής ουράς είναι ένα μανιτάρι που αναπτύσσεται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Κατά τη συγκομιδή, οι τουρκικές ουρές συλλέγονται σε διάφορα δάση. Μετά τη συγκομιδή, το μανιτάρι τουρκικής ουράς κόβεται σε κομμάτια και αφήνεται να στεγνώσει στον φούρνο. Μετά από αυτή τη διαδικασία, επεξεργάζεται σε μια λεπτή σκόνη μανιταριού τουρκικής ουράς.
Υγιεινές Ιδιότητες της Σκόνης Μανιταριού Τουρκικής Ουράς
Τα μανιτάρια είναι γενικά γεμάτα φυτικές ίνες, βιταμίνες, πρωτεΐνες και μέταλλα. Επιπλέον, περιέχουν πολλά ...
Προέλευση
Το ρύζι είναι βασική τροφή για περισσότερα από τα μισά μέλη του παγκόσμιου πληθυσμού. Η συντριπτική πλειοψηφία καλλιεργείται και καταναλώνεται στην Ασία. Το ρύζι καλλιεργείται εδώ και περισσότερα από 10.000 χρόνια. Υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικές ποικιλίες ρυζιού και καλλιεργείται σε όλες τις ηπείρους.
Επεξεργασία σε σκόνη πρωτεΐνης
Αφού συγκομιστεί το ρύζι, αλέθεται σε αλεύρι ρυζιού. Μετά από αυτή τη διαδικασία, αναμιγνύεται με νερό και το ένζυμο α-αμυλάση για να υδρολυθεί το ρύζι, στη συνέχεια φιλτράρεται, ξηραίνεται και κοσκινίζεται σε μια λεπτή σκόνη. Αυτή η σκόνη ασπραδιού αυγού ρυζιού παράγεται μόνο από το ενδοσπέρμιο του κόκκου ρυζιού, καθώς εκεί αποθηκεύεται η πλειονότητα της πρωτεΐνης.
Πρωτεΐνη
Εκτός από το νερό, η πρωτεΐνη είναι ένα κύριο συστατικό των μυών. Μετά την άσκηση, οι μύες ανακάμπτουν και επομένως χρειάζονται πρώτες ύλες, όπως αμινοξέα (δομικά στοιχεία της πρωτεΐνης). Αυτή η σκόνη ασπραδιού αυγού ρυζιού είναι γεμάτη αμινοξέα και έχει περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη άνω του 80%.
Χρήση
Αυτή η σκόνη ρυζιού από την Κίνα μπορεί να είναι…
Πούδρα από σιτάρι
Το σιτάρι αναπτύσσεται σε διάφορα μέρη της Ευρώπης. Γόνιμο έδαφος, πολύ ήλιος και καθαρός αέρας δημιουργούν τις τέλειες συνθήκες για την ανάπτυξη των χόρτων. Πριν η φυτεία γίνει ώριμη, συγκομίζεται. Τους χειμερινούς μήνες αναπτύσσονται αργά, συγκεντρώνοντας έτσι πολλές βιταμίνες, μέταλλα και μικροθρεπτικά συστατικά. Είναι κρίσιμο να συγκομιστεί σε αυτό το στάδιο της ζωής, καθώς αν συγκομιστεί αργότερα, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των θρεπτικών συστατικών.
Ιδιότητες
Το σιτάρι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, ανά γραμμάριο περιέχει περισσότερες πρωτεΐνες από το γάλα και τα αυγά. Οι πρωτεΐνες συμβάλλουν στη συντήρηση και την ανάπτυξη των μυών, ενώ το σιτάρι περιέχει επίσης πολύ ασβέστιο. Το ασβέστιο συμβάλλει στη διατήρηση των οστών, των δοντιών, της λειτουργίας του νευρικού συστήματος και της μυϊκής λειτουργίας.
Σιτάρι ΕΕ ή Νέα Ζηλανδία;
Πολλό σιτάρι προέρχεται από την Κίνα, η ποιότητα του οποίου είναι συνήθως χαμηλότερη από αυτή του Ευρωπαϊκού ή Νεοζηλανδικού σιταριού.…
Maranta arundinacea: Το βιολογικό αλεύρι Arrowroot Pfeilwurzel από την VehGro είναι ένα εξαιρετικό συνδετικό υλικό για κρεμώδεις σάλτσες και βερνίκια με ουδέτερη γεύση. Χρησιμοποιήστε μόνο το μισό από την κανονική ποσότητα αλευριού από την πιλοτή, όπως θα κάνατε με το κανονικό αλεύρι. Η σωστή ποσότητα εξαρτάται από την επιθυμητή πυκνότητα του υγρού.
Σκόνη μπαομπάμπ
Ο μπαομπάμπ είναι ο καρπός του δέντρου μπαομπάμπ, που ονομάζεται επίσης Adansonia Digitata ή δέντρο του πιθήκου. Το τελευταίο όνομα το οφείλει στις πολλές ποικιλίες πιθήκων που ζουν από τους καρπούς του μπαομπάμπ. Το δέντρο μπορεί να ζήσει πολύ καιρό και είναι το μεγαλύτερο δέντρο στην Αφρική. Όχι μόνο ο καρπός είναι χρήσιμος για τη ζωή στην Αφρική. Σ σχεδόν όλα τα μέρη του δέντρου είναι χρήσιμα, γι' αυτό και ονομάζεται δημοφιλώς "Δέντρο της Ζωής". Ένα ωραίο παράδειγμα είναι ότι χρησιμοποιεί τον κορμό του ως δεξαμενή νερού. Κατά την περίοδο των βροχών, το δέντρο του πιθήκου παρέχει επαρκείς αποθέσεις ώστε να μπορεί να επιβιώσει τις ξηρές περιόδους. Η φυλή στη συνέχεια χρησιμοποιείται από τον πληθυσμό ως κατάστημα, στάβλος ή καταφύγιο λεωφορείου. Ο καρπός έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά. Η σκόνη μπαομπάμπ είναι επίσης εξαιρετική πηγή ασβεστίου και πολύ πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα. Αφού ο καρπός επεξεργαστεί σε σκόνη, αποτελείται κατά περίπου 50% από ίνες (pectin), οι οποίες λειτουργούν ως πρεβιοτικά.
Μια εξαιρετική τροφή δύναμης<…
Αυτή η φυσική άργιλος είναι πολύ πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία και ιχνοστοιχεία. Γι' αυτό είναι ιδανική για να καθαρίζει σε βάθος το δέρμα και να το αναζωογονεί. Αποτελούμενη από μαγνήσιο, κάλιο και σίδηρο, ανανεώνει το δέρμα και προσφέρει έναν εκλεπτυσμένο τόνο. Με τις απορροφητικές της ιδιότητες, που βοηθούν αποτελεσματικά στην αφαίρεση ρύπων (όπως μαύρα στίγματα κ.λπ.) και νεκρών κυττάρων του δέρματος, προσαρμόζεται σε όλους τους τύπους δέρματος. Έτσι, η επιδερμίδα σας επανακτά την φυσική της ισορροπία και μια λαμπερή ζωτικότητα.
Τι είναι η σκόνη MSM;
Η MSM είναι η συντομογραφία του Μεθυλοσουλφονυλομεθανίου, το οποίο μοιάζει με μια καθαρή λευκή κρυσταλλική σκόνη που διαλύεται εύκολα σε υγρά. Παράγεται με την εξάτμιση μικρών σωματιδίων από τον ωκεανό. Η εξ evaporated σκόνη ανυψώνεται στην ανώτερη ατμόσφαιρα και στη συνέχεια επιστρέφει στη γη μέσω της βροχής. Με τη βοήθεια της σκόνης MSM μπορείτε να αναπληρώσετε την απαιτούμενη περιεκτικότητα σε θείο με φυσικό τρόπο. Η MSM βρίσκεται φυσικά στο νερό της βροχής, στα φρέσκα φρούτα, στα φρέσκα λαχανικά και στην πλουσιότερη πηγή της: το μητρικό γάλα. Κατά την επεξεργασία αυτών των τροφίμων (θέρμανση), η MSM εξαφανίζεται γρήγορα. Η σκόνη MSM έχει μια γεύση που χρειάζεται λίγο χρόνο για να συνηθίσετε.
Προέλευση και ιστορία του Χόρτου Κριθαριού
Το χόρτο κριθαριού είναι ένα είδος γρασιδιού που αναπτύσσεται στην ΕΕ.
Συγκομιδή Χόρτου Κριθαριού
Όταν το φυτό προετοιμάζεται για την αναπαραγωγική φάση, όλες οι θρεπτικές ουσίες συγκεντρώνονται στους βλαστούς. Αυτή είναι η στιγμή για τη συγκομιδή. Αυτούς τους θρεπτικούς βλαστούς τους επεξεργαζόμαστε σε σκόνη χόρτου σιταριού. Το φυτό κριθαριού καλλιεργείται εδώ και χιλιάδες χρόνια και ήταν μία από τις πρώτες καλλιέργειες που εξημερώθηκαν για ανθρώπινη χρήση. Έχει αποδειχθεί ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι συγκομίζαν τόσο το κριθάρι όσο και τους νεαρούς βλαστούς, και υπάρχουν αναφορές για τη χρήση του φυτού κριθαριού ως σημαντική θρησκευτική προσφορά στη Βίβλο.
Υγιεινές ιδιότητες του Χόρτου Κριθαριού και εφαρμογές
Το χόρτο κριθαριού είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, σίδηρο, χαλκό, αμινοξέα, ένζυμα και χλωροφύλλη. Η πρωτεΐνη συμβάλλει στην ανάπτυξη και συντήρηση της μυϊκής μάζας και στη διατήρηση ισχυρών οστών. Ο χαλκός μεταφέρει οξυγόνο μέσω του σώματος, αλλά υποστηρίζει επίσης τη γνωστική λειτουργία...
Ουσία
Το λεμονόχορτο, γνωστό και ως Σέρεχ, είναι ένα τροπικό φυτό από τη Νοτιοανατολική Ασία με έντονη γεύση και άρωμα εσπεριδοειδών. Το βότανο χρησιμοποιείται ευρέως στην ινδονησιακή, ταϊλανδέζικη, σουρινάμικη και βιετναμέζικη κουζίνα. Αυτή η σκόνη λεμονόχορτου προέρχεται από την Αίγυπτο.
Χρήση
Το λεμονόχορτο (Cymbopogon citratus) χρησιμοποιείται συχνά σε σούπες και κάρυ, αλλά ταιριάζει επίσης πολύ καλά με πουλερικά, βοδινό και ψάρι. Δίνει μια φρέσκια και ξινή γεύση, που προσθέτει βάθος σε πικάντικα ή γλυκά πιάτα. Αποξηραίνοντας και αλέθοντας τους μίσχους του φυτού, προκύπτει μια απαλό πράσινη σκόνη. Η αλεσμένη σκόνη λεμονόχορτου είναι πιο συμπυκνωμένη και έχει πιο έντονη γεύση από το φρέσκο λεμονόχορτο, οπότε προσέξτε την ποσότητα σκόνης και προσθέστε την προσεκτικά στο πιάτο σας.
Μπορείτε επίσης να φτιάξετε τσάι από λεμονόχορτο. Στην Κουρασάο, αυτό το τσάι πίνεται εδώ και δεκαετίες. Επιπλέον, το λεμονόχορτο ανανεώνει την αναπνοή σας σε μεγάλο βαθμό!
Προέλευση
Η σκόνη φλούδας λεμονιού παρασκευάζεται από τη φλούδα του λεμονιού. Το λεμόνι είναι ένας καρπός της λεμονιάς (Citrus Limonum). Το λεμόνι είναι εγγενές στην Ασία, αλλά τώρα είναι κοινό γύρω από τη Μεσόγειο και την Αμερική. Αυτή η σκόνη φλούδας λεμονιού προέρχεται από τη Χιλή. Η φλούδα λεμονιού περιέχει έως και 10 φορές περισσότερα βασικά θρεπτικά συστατικά από τον χυμό του λεμονιού.
Θρεπτικά συστατικά και χρήσεις
Η σκόνη φλούδας λεμονιού περιέχει βιταμίνες A και C καθώς και μέταλλα όπως το μαγνήσιο και το ασβέστιο. Επιπλέον, η φλούδα λεμονιού περιέχει επίσης κάλιο και βήτα-καροτένιο. Και τα δύο μέρη, το κίτρινο και το λευκό της φλούδας λεμονιού, χρησιμοποιούνται σε αυτή τη σκόνη, γεγονός που μπορεί να της δώσει πικρή γεύση.
Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C σε συνδυασμό με τα παρόντα φλαβονοειδή διασφαλίζει ότι αυτό το προϊόν είναι μια υγιεινή προσθήκη σε οποιοδήποτε γεύμα. Αυτή η σκόνη φλούδας λεμονιού μπορεί να προστεθεί σε πολλές διαφορετικές συνταγές όπως σαλάτες, σε επιδόρπια, σε αρτοσκευάσματα και σε πιάτα με κρέας. Αυτό το φρέσκο μπαχαρικό χρησιμοποιείται επίσης συχνά σε τσάι.
Προέλευση
Αυτό το κρυσταλλικό αλάτι προέρχεται από την αλυσίδα αλατιού στο Πακιστάν. Η αλυσίδα αλατιού ανήκει γεωλογικά, αλλά όχι γεωγραφικά, στο ορεινό σύστημα των Ιμαλαΐων. Το κρυσταλλικό αλάτι των Ιμαλαΐων είναι ένα φυσικό επιτραπέζιο αλάτι ηλικίας περίπου 250 εκατομμυρίων ετών. Χωρίς χημικές προσθήκες και/ή υγρά μέσα και εξορύσσεται όπως γίνεται εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Το κρυσταλλικό αλάτι των Ιμαλαΐων σχηματίστηκε πριν από περισσότερα από 250 εκατομμύρια χρόνια κατά την εξαφάνιση του αρχαίου ωκεανού. Συλλέγεται με το χέρι στις υψίπεδες περιοχές του Θιβέτ. Παλαιότερα, το αλάτι από τα Ιμαλάια ονομαζόταν επίσης "αλάτι του βασιλιά", επειδή το αλάτι υψηλής ποιότητας πωλούνταν μόνο στην τοπική αριστοκρατία. Το ροζ χρώμα προέρχεται από τα μέταλλα που έχει απορροφήσει το αλάτι, όπως το χλωριούχο νάτριο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο.
Αυτό το αλάτι των Ιμαλαΐων είναι λεπτό κρυσταλλικό αλάτι που δεν έχει υποστεί επεξεργασία και διατηρεί όλες τις καλές ιδιότητες που έχει το αλάτι. Τα περισσότερα άλατα που είναι διαθέσιμα στην αγορά είναι επεξεργασμένα...
Προέλευση και ιστορία
Η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό που προέρχεται από τον εσωτερικό φλοιό των βλαστών του δέντρου κανέλας. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές κανέλας. Οι πιο γνωστές παραλλαγές είναι η κανέλα Ceylon και η κανέλα Cassia. Από αυτές, η κανέλα Cassia είναι πιο καυτερή και γλυκιά από την κανέλα Ceylon.
Όλοι οι τύποι σκόνης κανέλας καλλιεργούνται σε τροπικές χώρες. Η σκόνη κανέλας Cassia μας προέρχεται από την Ινδονησία. Το όνομα κανέλα προέρχεται από τη λατινική λέξη canella, που σημαίνει ραβδί. Γύρω στο 2800 π.Χ. η κανέλα αναφέρεται ήδη. Επίσης, στην αρχαία Αίγυπτο η κανέλα ήταν γνωστή και χρησιμοποιούνταν σε αρώματα.
Γύρω στο 1580 οι Πορτογάλοι είχαν την κυριαρχία στη Σρι Λάνκα, πρώην Ceylon. Έτσι είχαν και το μονοπώλιο στο εμπόριο κανέλας. Οι Ολλανδοί κατάφεραν να δημιουργήσουν φυτείες κανέλας στην Ινδονησία και από τότε η Ινδονησία εξάγει 8000 τόνους κανέλας ετησίως.
Γεύση και χρήση
Η κανέλα Cassia, γνωστή και ως αληθινή κανέλα, έχει βαθύ κόκκινο χρώμα και ε…
Τσουκνίδα (Urtica dioica). Κατά την επεξεργασία αποξηραμένων τσουκνίδων, είναι πολύ σημαντικό να ληφθούν υπόψη τα επεξεργασμένα μέρη του φυτού. Μπορείτε να αποκτήσετε τα φύλλα, τις ρίζες, τους σπόρους και το βότανο (φύλλο και στέλεχος) ξεχωριστά από την τσουκνίδα. Κάθε μέρος έχει πολύ διαφορετικές υγιεινές ιδιότητες. Η σκόνη τσουκνίδας παρασκευάζεται από βότανα. Η τσουκνίδα περιέχει πολλές διαφορετικές υγιεινές ουσίες, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης C και διαφόρων βιταμινών B, βιταμινών E και K. Ορυκτά, ιδιαίτερα σίδηρο, πυρίτιο και ασβέστιο. Είναι μια σημαντική πηγή χλωροφύλλης. Αλλά περιέχει επίσης τανίνες, πρωτεΐνες, φλαβονοειδή (αντιοξειδωτικά), βλέννες και ίνες.
Προέλευση
Αυτό το κρυσταλλικό αλάτι προέρχεται από την αλυσίδα αλατιού στο Πακιστάν. Η αλυσίδα αλατιού ανήκει γεωλογικά, αλλά όχι γεωγραφικά, στο ορεινό σύστημα των Ιμαλαΐων. Το κρυσταλλικό αλάτι Ιμαλαΐων είναι ένα φυσικό επιτραπέζιο αλάτι ηλικίας περίπου 250 εκατομμυρίων ετών. Χωρίς χημικές προσθήκες και/ή υγρά μέσα και εξορύσσεται όπως γίνεται εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Το κρυσταλλικό αλάτι Ιμαλαΐων σχηματίστηκε πριν από περισσότερα από 250 εκατομμύρια χρόνια κατά την εξαφάνιση του αρχαίου ωκεανού. Συλλέγεται με το χέρι στις οροσειρές του Θιβέτ. Παλαιότερα, το αλάτι από τα Ιμαλάια ονομαζόταν επίσης "αλάτι του βασιλιά", επειδή το αλάτι υψηλής ποιότητας πωλούνταν μόνο στην τοπική αριστοκρατία. Το ροζ χρώμα προέρχεται από τα μέταλλα που έχει απορροφήσει το αλάτι, όπως το χλωριούχο νάτριο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο.
Αυτό το αλάτι Ιμαλαΐων είναι λεπτό κρυσταλλικό αλάτι που δεν έχει υποστεί επεξεργασία και διατηρεί όλες τις καλές ιδιότητες που έχει το αλάτι. Τα περισσότερα άλατα που διατίθενται στην αγορά είναι επεξεργασμένα...
Προέλευση Μπρόκολου
Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό που σχετίζεται με το κουνουπίδι. Η λέξη μπρόκολο είναι ο πληθυντικός της ιταλικής λέξης 'broccolo'. Το broccolo σημαίνει "η ανθισμένη κορυφή ενός λάχανου". Το μπρόκολο προήλθε από πρωτόγονες κουλτούρες που καλλιεργούνταν στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και πιθανώς βελτιώθηκε μέσω τεχνητής επιλογής σε μια νότια ιταλική χερσόνησο ή στη Σικελία.
Διαδικασία Παραγωγής Σκόνης Μπρόκολου
Μετά την καλλιέργεια, οι καλές ιδιότητες του μπρόκολου συγκεντρώνονται και επεξεργάζονται σε σκόνη μπρόκολου. Η σκόνη έχει σκούρο πράσινο χρώμα και μια λεπτή και ελαφρώς πικάντικη γεύση μπρόκολου.
Υγιεινές Χαρακτηριστικές του Μπρόκολου
Το μπρόκολο έχει υγιεινές χαρακτηριστικές που μπορούν να συμβάλλουν στην υποστήριξη του σώματος. Το μπρόκολο περιέχει σχετικά υψηλή συγκέντρωση φυτικών ινών, βήτα-καροτίνης, ασβεστίου και βιταμίνης C, αυτές οι θρεπτικές ουσίες έχουν σημαντικές λειτουργίες για την υποστήριξη του σώματος από το εσωτερικό, όπως η πέψη, η αποκατάσταση κυττάρων και η προστασία των κυττάρων.
BIO Criollo Κάκαο σε σκόνη: Η σκόνη κακάου παράγεται από τον κόκκο κακάου, τον καρπό του δέντρου κακάου. Το δέντρο κακάου αναπτύσσεται σε χώρες γύρω από τον ισημερινό και παρέχει κόκκους κακάου, από τους οποίους παράγεται, μεταξύ άλλων, σοκολάτα. Για την παραγωγή σκόνης κακάου χρησιμοποιείται η μάζα κακάου του κόκκου κακάου. Η μάζα πιέζεται υπό υψηλή πίεση, με αποτέλεσμα να προκύψει σκόνη κακάου. Οι κόκκοι κακάου περιέχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από το κόκκινο κρασί και 3 φορές περισσότερα από το πράσινο τσάι, ενώ είναι πλούσια πηγή μετάλλων. Οι λοβοί συλλέγονται με το χέρι και επιλέγονται για την καλύτερη ποιότητα. Ο κακάο μας υποβάλλεται επίσης σε ζύμωση για να μειωθεί η αρχική του πικρία. Μέσω της διαδικασίας παραγωγής διατηρείται ένα σημαντικό μέρος της θρεπτικής αξίας των κόκκων, χωρίς καμία πρόσθετη ουσία. Κόκκοι Criollo: Ο κακάο μας παράγεται από 100% βιολογικά καλλιεργημένους κόκκους Criollo.
Κανέλα σε σκόνη Κεϋλάνης Βιολογική
Βιολογική κανέλα Κεϋλάνης; Μια καλή επιλογή. Η κανέλα είναι πολύ νόστιμη και ταιριάζει τόσο σε κρύα όσο και σε ζεστά πιάτα. Το μπαχαρικό (με την λατινική ονομασία "cinnamomum verum" - γι' αυτό και η αγγλική "cinnamon") προέρχεται από τον εσωτερικό φλοιό των βλαστών του λεγόμενου δέντρου κανέλας. Στη δυτική κουζίνα, η κανέλα χρησιμοποιείται κυρίως ως αρωματική ουσία σε γλυκά πιάτα, αλλά υπάρχουν και αλμυρά πιάτα που ταιριάζουν καλά με την κανέλα Κεϋλάνης.
Δύο κύριοι τύποι κανέλας
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν δύο τύποι κανέλας: η κανέλα Σρι Λάνκα (που ονομάζεται 'κανέλα Κεϋλάνης' μέχρι το 1972) και η κανέλα Κάσια, που προέρχεται από την Κίνα. Η Κεϋλάνη έχει πιο πλούσια και ήπια γεύση από την κανέλα Κάσια. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για να αγοράσετε κανέλα Κεϋλάνης. Η κανέλα Κεϋλάνης είναι ανοιχτό καφέ χρώματος και έχει μια ιδιαίτερη, εύθραυστη δομή σαν χαρτί. Η μυρωδιά που εκπέμπει αυτή η μορφή κανέλας είναι γλυκιά και συχνά περιγράφεται ως ιδιαίτερα ευχάριστη.
Παραγωγή κανέλας
Η κανέλα εξάγεται …
Αγκάβε κάκτος
Η αγκάβε είναι ένα φυτό που μοιάζει με κάκτο και αναπτύσσεται σε μεγάλες ποσότητες στο Μεξικό. Το φυτό έχει μακρά ιστορία ως φαρμακευτικό φυτό και ως γλυκαντικό. Επιπλέον, ο χυμός του χρησιμοποιείται για την παρασκευή τεκίλας.
Τι είναι η Ινουλίνη;
Η ινουλίνη είναι μια διαλυτή ίνα που βρίσκεται συνήθως σε διάφορα λαχανικά. Η ινουλίνη έχει μια ιδιόμορφη αλλά θετική επίδραση στο ανοσοποιητικό μας σύστημα. Επειδή η ινουλίνη δεν μπορεί να διασπαστεί από το σώμα μας, εξαρτόμαστε από μια ομάδα βακτηρίων στο παχύ έντερο που διαθέτουν το απαραίτητο ένζυμο για να το κάνουν αυτό. Η κατανάλωση ινουλίνης διεγείρει την ανάπτυξη αυτής της ομάδας εντερικών βακτηρίων. Και αυτό είναι ακριβώς το παράξενο. Η ινουλίνη κάνει τα εντερικά βακτήρια να αναπτύσσονται, αλλά με αυτόν τον τρόπο αυξάνει την αντίστασή σας σε άλλες ομάδες βακτηρίων. Αυτό συμβαίνει επειδή κατά την ανάπτυξη των εντερικών βακτηρίων παράγονται αρκετά οργανικά οξέα και αυτά καθιστούν πιο δύσκολη την επιβίωση των 'κακών' βακτηρίων και μικροβίων. Επειδή η ινουλίνη έτσι διεγείρει την λεγόμενη βιδιφοφλόρα, ο…
Σπανάκι (Spinacia oleracea): Το σπανάκι σε σκόνη είναι μία από τις πλουσιότερες πηγές μαγνησίου. Καλό για τα κόκαλά σας! Επιπλέον, η σκόνη σπανακιού βοηθά στο να διατηρείτε τον έλεγχο της πείνας σας. Περιέχει επίσης τις βιταμίνες A και C, ασβέστιο, σίδηρο και πολύ κάλιο, ώστε η αρτηριακή σας πίεση να παραμένει φυσιολογική. Δεδομένου ότι η σκόνη σπανακιού περιέχει πολύ περισσότερες καλές ουσίες από το φρέσκο σπανάκι, θα σας κάνει πιο δυνατούς μακροπρόθεσμα, ακριβώς όπως ο Πόπεϋ!
Προέλευση και ιστορία της ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο
Η ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο είναι ένα αρχαίο καλλιεργημένο είδος ζαχαροκάλαμου. Καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά από τους Αυστρονησίους στη θαλάσσια Νοτιοανατολική Ασία περίπου 5000 χρόνια πριν από τον Χριστό. Χάρη σε μια προϊστορική μετανάστευση μέσω θάλασσας, οι Αυστρονησίοι επεκτάθηκαν από τη Μαδαγασκάρη στη Χαβάη μέχρι το 1500 π.Χ. Και κατά τη διάρκεια αυτών των μεταναστεύσεων, η ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο ήρθε μαζί τους. Η ζάχαρη παρασκευάστηκε για πρώτη φορά από ζαχαροκάλαμο στη βόρεια Ινδία. Από τον 8ο αιώνα και μετά, οι μουσουλμάνοι και οι Άραβες έμποροι διασκόρπισαν τη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο σε όλο τον κόσμο. Στη διάρκεια του Μεσαίωνα, η ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο ήταν ένα σύμβολο εξουσίας στην Ευρώπη και καταμετρήθηκε ανάμεσα στα σπάνια και ακριβά μπαχαρικά.
Πώς παρασκευάζεται η ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο (σε σκόνη);
Η ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο μπορεί να έρθει σε διάφορες μορφές. Ανάλογα με την ποσότητα της μελάσας που φιλτράρεται από το πρωτογενές προϊόν, το χρώμα της ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο γίνεται όλο και πιο ανοιχτό. Η μελάσα είναι ένα προϊόν που επεξεργάζεται σε ψωμί σίκαλης και γλυκόριζα, μεταξύ άλλων.
Υγιεινές ιδιότητες της ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο σε σκόνη και εφαρμογές…
Ιδιότητες του μανιταριού Schmetterlings-Tramete. Το Schmetterlings-Tramete (Trametes versicolor) είναι ένα μανιτάρι και ένας πολύ κοινός ετήσιος σαπρόφυτος (τρέφεται με νεκρό ξύλο) σε κομμένα δέντρα και κλαδιά φυλλοβόλων δέντρων. Επιπλέον, μερικές φορές μπορεί να βρεθεί σε έλατα. Αναπτύσσεται σε ομάδες και έχει λευκό περίγραμμα με διάφορες ζώνες χρώματος: καστανό-κόκκινο, γκρι, μαύρο, λευκό και μπεζ. Οι ανθεκτικοί, φτερωτοί καπέλοι του μανιταριού είναι 3-8 εκ. μεγάλοι και συνήθως δεν είναι παχύτεροι από 2 χιλιοστά. Επεξεργασία σε σκόνη Schmetterlings-Tramete. Το Schmetterlings-Tramete είναι ένα μανιτάρι που αναπτύσσεται όλο το χρόνο. Κατά τη συγκομιδή, το Schmetterlings-Tramete συλλέγεται σε διάφορα δάση. Μετά τη συγκομιδή, το Schmetterlings-Tramete κόβεται σε κομμάτια και αποξηραίνεται στον φούρνο. Μετά από αυτή τη διαδικασία, μετατρέπεται σε μια λεπτή σκόνη Schmetterlings-Tramete.
Σπιρουλίνα Σκόνη Βιολογική
Τι είναι η σπιρουλίνα στην πραγματικότητα; Η σπιρουλίνα ή η χλωρέλλα είναι μια πολυκύτταρη κυανοβακτήριο. Αυτό ίσως να μην σας λέει πολλά, αλλά είναι μια μικρή μορφή ζωής που απαντάται φυσικά σε λίμνες και ποτάμια της Ασίας, καθώς και στη Νότια Αμερική και την Αφρική.
Η σπιρουλίνα είναι μια απλή μορφή ζωής που υπάρχει εδώ και αιώνες. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της σπιρουλίνας είναι ότι παράγει ενέργεια από το ηλιακό φως. Η σπιρουλίνα στα Λατινικά σημαίνει ‘μικρή σπείρα’. Αυτή είναι η μορφή που έχει το φύκι. Η σπιρουλίνα μπορεί να θεωρηθεί ως μια πολύ επιτυχημένη ζωή…
Κανέλα Σκόνη Σρι Λάνκα
Η κανέλα (cinnamomum verum) χρησιμοποιείται ως μπαχαρικό σε γλυκά πιάτα, αλλά υπάρχουν και αλμυρές συνταγές όπου η κανέλα ταιριάζει πολύ καλά.
Δύο τύποι κανέλας
Υπάρχουν δύο τύποι κανέλας: η κανέλα Σρι Λάνκα (μέχρι το 1972 ονομαζόταν ‘κανέλα Σειλόν’) και η κανέλα Κασσία, η οποία προέρχεται από την Κίνα. Η Σρι Λάνκα έχει πιο πλούσια, ήπια γεύση από την Κασσία, είναι ανοιχτό καφέ χρώματος και έχει μια ιδιαίτερη, εύθραυστη δομή σαν χαρτί. Η μυρωδιά που απελευθερώνει αυτή η κανέλα είναι γλυκιά και ιδιαίτερα ευχάριστη.
Παραγωγή κανέλας
Η κανέλα προέρχεται από τον εσωτερικό φλοιό των βλαστών του λεγόμενου δέντρου κανέλας. Αφού ο φλοιός στεγνώσει, τυλίγεται σε σωλήνες. Αυτοί οι σωλήνες πωλούνται στην αγορά ως ραβδιά κανέλας Σρι Λάνκα.
Ιδιότητες της κανέλας Σρι Λάνκα
κανέλα:
- προάγει την απώλεια βάρους σε άτομα με Διαβήτη τύπου II
- βοηθά στη μείωση των επιπέδων LDL-χοληστερόλης
- έχει θετική επίδραση στην αρτηριακή πίεση
Ρόδι (Beta vulgaris) Το Ρόδι σε σκόνη Premium BIO από την VehGro είναι μια πολύ εκτιμημένη τροφή ενίσχυσης. Αυτό το κόκκινο χρωματισμένο σκόνη είναι γεμάτο από μέταλλα, βιταμίνες και πολλές άλλες καλές θρεπτικές ουσίες. Αυτό μπορεί να συμβάλλει στην ευημερία σας. Ανακαλύψτε το μόνοι σας και παραγγείλετε σήμερα τη δική σας Ρόδι σε σκόνη Premium BIO από την VehGro.
Ο δέντρο Γκότζι. Ο δέντρο Γκότζι είναι ένας θάμνος/δέντρο, πάνω στον οποίο αναπτύσσεται το μούρο Γκότζι και είναι εγγενές στην Κίνα. Αυτό το δέντρο εισήχθη στην Ευρώπη τον 18ο αιώνα. Οι μακριές, καμπυλωτές κλαδιά είναι καλυμμένα με αγκάθια. Τα φύλλα είναι γκρι-πράσινα και τα άνθη είναι μωβ. Τα μούρα είναι περίπου 2 εκ. μακριά και έχουν πορτοκαλοκόκκινο χρώμα. Πριν αποξηρανθούν, είναι ζουμερά και σκάζουν γρήγορα. Ο δέντρο Γκότζι μπορεί να αντέξει σε όλες τις καιρικές συνθήκες, που κυμαίνονται μεταξύ -26℃ το χειμώνα και 40℃ το καλοκαίρι. Μετά από μια περίοδο ανάπτυξης 2 ετών, σχηματίζονται τα πρώτα μούρα. Τα μούρα Γκότζι καλλιεργούνται σε μια φυτεία κατά μήκος του Κίτρινου Ποταμού στην Κίνα. Σε αυτή την περιοχή φυτεύονται 3000 δέντρα ανά εκτάριο, που αναπτύσσονται σε πλάτος. Τα δέντρα φτάνουν περίπου 1 μέτρο ύψος και παράγουν 1 κιλό μούρα Γκότζι ανά σεζόν. Επεξεργασία σε κατεψυγμένη σκόνη. Η βιολογική μας σκόνη παρασκευάζεται από μούρα Γκότζι.
Camu Camu: Το Camu Camu είναι ένας μικρός αμαζονιακός καρπός που έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C από όλες τις φυτικές πηγές στον κόσμο. Το θάμνο που φτάνει σε ύψος 2 έως 8 μέτρων ευδοκιμεί βαθιά στους βάλτους και τα τροπικά δάση του Αμαζονίου. Το όνομα Camu Camu προέρχεται πιθανώς από τον ήχο "Camu" που κάνουν τα ψάρια όταν μαζεύουν τους πλωτούς καρπούς από την επιφάνεια του νερού. Οι καρποί συλλέγονται με το χέρι από μια κανό. Μετά τη συγκομιδή, οι καρποί ξεφλουδίζονται, πιέζονται και αποξηραίνονται. Οι υπόλοιποι θρυμματισμένοι καρποί Camu τοποθετούνται σε μια ειδικά σχεδιασμένη μηχανή αποξήρανσης, η οποία τους αφαιρεί σταδιακά την υγρασία σε σταθερή θερμοκρασία κάτω από 45 °C. Το αποξηραμένο Camu Camu μπορεί στη συνέχεια να αλεσθεί σε μια λεπτή σκόνη, η οποία ελέγχεται προσεκτικά πριν από τη συσκευασία για να διασφαλιστεί ότι είναι απαλλαγμένη από όλους τους δυνητικά επιβλαβείς μικροοργανισμούς.
Η κόκκινη άργιλος είναι ένα φυσικό λάδι, πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και μεταλλικά άλατα, που την καθιστά ιδανική για εντατικό καθαρισμό της επιδερμίδας σας. Αποτελούμενη από μαγνήσιο, κάλιο και σίδηρο, επαναμεταλλώνει, επισκευάζει και καθαρίζει την επιδερμίδα για να σας προσφέρει μια τέλεια επιδερμίδα. Η ικανότητά της να απορροφά, της επιτρέπει να εξαλείφει όλες τις ακαθαρσίες και να καθαρίζει τους πόρους. Κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος, θα αποκαταστήσει την ισορροπία και τη ζωτικότητα. Η Najel προτείνει αυτή τη σκόνη που, όταν αναμειγνύεται με νερό, δίνει μια φυσικά αποτελεσματική μάσκα.